Amintiri din copilaria politehnistului-Ep.1

Hai sa mai depanam amintiri din copilarie. Da nu copilaria aia cand ne scobeam in nas pana ne dadea borsul si aveam o scuza sa plecam de la scoala. Nu. Nu de alea. E vorba de copilaria politehnistului. Drumul initierii unui pulifric de provincie in lumea plina de seriozitate a ingineriei.

Imi amintesc si acum cum stateam pe orizontala pe o canapea jegoasa dintr-un subsol modificat in club pe plaiurile Focsanene. Imi amintesc cum stateam acolo futut de beat cu o cinsterna de bere in stomac amestecat cu ce se mai apuca in inconstienta de la bar. Imi amintesc cum imi rasunau manelele-n teasta si se plimba canapeaua cu mine de parca m-au aruncat prietenii pe o corabie de betivi.

Imi amintesc cat de greu imi era sa ma ridic a imping inevitabilele siluete intunecate ce se miscau maimutareste in calea mea doar pentru a ajunge la baie sa mai trag o runda de borala. Imi amintesc ca mai ateriza un brat de dupa ceafa mea intrebandu-ma balanganind-se daca sunt bine, apoi alaturandu-se la carnavalul de sunete si mirosuri si materie nedigerata ce izvora din gurile noastre in acele momente mirifice.

Ce-i drept ma gandesc acum cat de bine calculat eram cand se faceau astfel de majorate… Era un fapt cunoscut ca se bagau manele dupa 12 noaptea (rare fiind cazurile cand se bagau de la inceput). Planul era simplu de fiecare data. Beau ca spartu’ in primele 2 ore pana sa se bage manelele si cand baga manele eram pula de beat. Atat de beat incat nu mai stiam cine ma tinea cand boram si peste cine avea ghinionul sa dau.

Faza care ma racaia grav la pula era ca a doua zi desi nu-mi mai aducea nici o pula aminte din ce se intamplase tot imi ranunau ritumirle si cateva versuri de manele prin cap. Nu sunt fanul hafit nambar uan si mondial al manelelor, dar chiar ma deranja ca desi am depus efort sa rad cateva beri intr-o amestecatura cretina cu whisky si vodka doar in cateva ore, ca acele sunete nu-mi scapau. M-am ferit de ele ca de scoala si totusi manelele cumva reuseau sa-mi traumatizele simturile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s